torstai 18. huhtikuuta 2013

Pari pipoa pojalle

Esikoinen saa peliajallaan pelata Minecraftia. Kevätpipon pitää tietysti olla teeman mukainen... No helppo kuva aplikoida!

Pipon kaava oma ja kuvassa siis Minecaftin Creeper
Kangas: fabriina, musta velour jostakin

 Talveksi tein samaiselle pojalle pipon Majapuun ihanasta merinosta, jonka värjäsin cool-aideilla. Tulos oli aika epätasainen, mutta käyttöön tämä pääsi totuttelun jälkeen.

Kaava oma
Tähtimerino Majapuu, vuoren fleece Kvk

tiistai 16. huhtikuuta 2013

Muraveinik-myssyjä tytölle

Kerrankin meillä otetaan samaan aikaan käyttöön keväthaalari ja kevätpipo(t). Talvipipo jäi ihan suunnitteluasteelle, kun niin "äkkiä" tulikin kevät.

Ompelin tytölle haalariin mätsäävän pipon ja pari muutakin pipoa siinä sivussa. Tyttö otti "ilmeen". Ei se oikiasti noin tuima oo, vaikka onkin kova komentelemaan.





Kaavana Ottobre Muraveinik 4/2011 muokattuna alaosasta. Koko 48, vaikka tytön py on 50 (isopäisiä lapsia meillä).
Harmaa ja sydänvelour Lieblingsstücke, pinkki sydänvelour Tiritom, vuorien trikoot Triteks, kirppis ja edesmennyt Maaemon kangasaitta. Kukan velourit Tiriton ja Fabriina.  Nauhat jemmasta.

perjantai 12. huhtikuuta 2013

Käpyselle käpysiä

Käpysen mysteeripaketista sain joskus tämän joustiksen ja pitkään mietiskelin, mitä tästä tekisin. Päädyin liivariin, johon tein pitsistä "nappilistan". Vähän näkymätön ehkä toi pitsi, mutta saa luvan kelvata. Livenä erottuu vähän paremmin.  Helmaankin piti tulla samaista ruskeaa pitsiä, mutta se ei sitten riittänytkään. Ehkä jonain päivänä sitten. 


Joustis: Käpynen, napit jemmasta, pitsi  Lieblingsstücke
                                   
Kaava jostain Ottobreen liivarista ja Metsolan valmismekosta  muokkailtu. Seuraavaan versioon täytyy vähän pidentää olkaimia ja lisätä aavistus leveyttä. 


 Tässä vähän lähikuvaa nappilistasta.

sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Sukellusveneitä lahjaksi

Mulla on tapana alkaa ompelemaan lahjoja viimetipassa. Yleensä edellisenä iltana. Sitten tietysti, kun kiireellä vääntää, niin monet asiat menee pieleen. Ensimmäistä kertaa ompelu-urallani leikkasin mm. kaksi etukappaletta ja huomasin sen, vasta ihmetellessäni isoa kaula-aukkoa. Onneksi sain hätäapua Tampereen alueen ompeluryhmästä ja paita oli jotenkin pelastettavissa. Puolikuun muotoinen kaitale taakse ja vähän sain kaula-aukkoa pienennettyä. Lahjaksi tää meni, mutta hävetti kyllä tällainen tunarointi!


Kankaat: Noshin Lempalasta, raitatrikoo kirppikseltä
Kaavat: Riff (Ottobre 3/10) 110 ja 98 hiukan levennettyinä

Keskimmäisellä alkaa olla kaikki housut lyhyitä, joten pakko oli tehdä perushousuja, vaikka se onkin tosi tylsää.

Velour Kestovaippakauppa, resori Triteks
Kaava: Ompele lapselle pehmeitä vaatteita nauloksista -kirjasta muokattu.  

lauantai 6. huhtikuuta 2013

Tulipahan tehtyä...

On aikoja, jolloin mikään ei onnistu. On aikoja, jolloin innostus ompelemiseen lopahtaa kesken kaiken. Puolivalmis vaate jää UFO-laatikkoon. Tässäpä muutama "taistellen loppuun asti" -ompelus.


Näissä housuissa on vyötäröresori odotellut ompelemista parisen vuotta... En tyllää kuosista enää yhtään ja resoritkin on väärän väriset.

Kankaat jostai, kaava mahdollisesti muokattu  Saimeista (Ottobre)



 Tätä paitaa ei ehkä koskaan tulla pitämään meillä. Kangas venyy ja paukkuu, eikä joustis ole meidän 5-vuotiaan lempparimateriaaleja. Tulipa tehtyä kuitenkin.

Kaava: Little Lamb (Ottobre) ja kankaat Ellen&Elvira


Tässä hupparissa huppu vastusti viimeiseen asti eikä meidän ekaluokkalainen tykkää pitää huppuja takin alla. Voi siis olla ettei tämäkään päädy käyttöön ellei sitte kesällä, kun ei enää tarvi takkia...
Joustocollege http://koenigreich-der-stoffe.net/ ja  resorit sekä silityskuva Michas Stoffecke. Tähtijersey Hannan Kangas.  Kaava Be careful out there (Ottobre)