lauantai 31. elokuuta 2013

Oi ihana Majapuu

Majapuu on kangaskauppa, joka on houkutellut minua tarjonnallaan kerran jos toisenkin. Kaapista löytyy josn jonkinlaista Majapuun tuotantoa. Ne on niin ihania, että en meinaa raaskia leikellä niitä. Ainahan sitä voi käydä kaapissa niitä hypistelemässä. No, ei ehkä ihan viisasta, mutta ai tällä hamstrauksella taidakaan olla mitään tekemistä viisauden kanssa! Tässä eräänä päivänä kuitenkin otin kankaat esiin ja tällaista syntyi.

Tytölle Ottobreen Panda-kaavalla (92cm) huppari. Vähän reilu vielä, mutta parempi niin. (Pallokangas Stenzolta.)



 Esikoiselle Ottobreen Bat boy -kaavalla svetari. Jätin siis hupun pois ja laitoin resorista kauluksen tilalle. (Koko 128cm)



Keskimmäiselle samaisela Bat boy- kaavalla huppari. Tässä leveys 116cm ja pituus 122cn, mutta ei tätä olisi tarvinnut kaventaa. Kiva kaava, tykkään!


Niin ja meien poika valitsee itse vaatteensa, joten asukokonaisuudet on välillä aika... hmm... mielenkiintoisia.

Ja hei. Oon ehtinyt vähän ompelemaan, vaikka olenkin palannut parin vuoden kotoilun jälkeen takaisin työelämään!

lauantai 10. elokuuta 2013

Kesämekkoa äidille ja tyttärelle

Tytölle kauan sitten ommeltu Orelma ihanasta retrolakanasta. Mekko on ollut oikein oivallinen kuumina kesäpäivinä. Suunnitelmissa on ollut laittaa hihansuihin kuminauhat, mutta vielä en ole saanut aikaiseksi. Helmaan laitoin brodyyrin, kun tarvi ensimmäisellä käyttökerralla olla vähän juhlavampi mekko.






 Itselle Me&I -mekon kaavoilla ommeltu "tissi". Kiitos eräälle ompeluryhmäläiselle kaavasta! Kiva kaava ja oikiasti ihan helppo ommellakin. Turhaan jännitin tämän tekoa. Seuraavaan versioon lyhennän noita etuosan kaitaleita. kun nyt jäävät vähän rypylle. Kankaan olen vuosi tai kaksi sitten ostanut Triteksiltä. En vain ole aiemmin raaskinut käyttää. Tämä tissis on oikeastaan tunikamittainen ja tarkoitus on pukea alle legginssit. Rannalle en vaan vittsinyt niitä jalkaani kiskoa.


Maanantaina alkaakin sitten työt parin vuoden tauon jälkeen. Saa nähdä, onko sitten enää aikaa ommella. Tosin nuo kangasvarastot kyllä vaatisivat ompelua, kun eivät oikein enää kaappeihin mahdu...

sunnuntai 4. elokuuta 2013

Sekalaista

Ommellut olen silloin tällöin, mutta bloggaaminen on jäänyt. Parista vaatteesta otetut kuvatkin on jo johonkin kadonneet.

Ajattelin osallistua Neenuskan ompelukilpailuun, mutta eää ei ihan onnistunut niin taidan jättää väliin. Ihanainen joustofrotee on minulla jo pitkään ollut jemmassa odottaen inspiraatiota. Neiti oli jo nukkumaanmenossa, kun piti vielä kuva napsaista.


Kankaat: Neenuska, Mätsäävä resori Majapuu
Kaava: Ottobre Stardust 92cm. (aika iso huppu)


Tässä vielä yksi tunika vanhoilla tutuilla kaavoilla. Pyöreiden taskujen ompelu ei ollut ihan mun juttu...

Kankaat: Michas Stoffecke ja Marimekon pallotrikoo vaihtari

Pari t-paitaa pojillekin on tullut ommeltua. Liikennemerkkitrikoota on kyllä ihan mahdotonta saada aseteltua nätisti. Kuviot menee pystyyn suoraan, mutta vaakaan vinoon.

Kankaat: raita kirppikseltä, Liikennemerkit Ottobre (Ikasyrin)
Kaavat: Ottobre 3/2013 koko 116cm (pituus 122)


Kankaat: Saumanvaran ompeluryhmän Kesämies ja raidat kirppikseltä
Kaavat: Ottobre 3/2013 koko 128cm