keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Peruspaidat ja silityskalvotestausta

Pitkään on ollut mielessä tavallisten paitojen ompelu tytölle ja vihdoin jotain valmistui. Toiset tekee kesähepeniä ja mie vielä viimeistelen näitä talvella ajatuksen tasolle jääneitä! No, oli tässä ideana myös noiden paitakaavojen sopivuuden testaus, jotta voin niitä muokata tunikakaavoiksi. Jottei paidat olisi ihan tylsiä, testasin näihin ensimmäistä kertaa silityskalvoja .

Tässä kaavana Kisuliini pätkäistynä paitamittaan. Silityskalvo on ostettu PikkuPiltistä. Kalvoa oli helppoa leikellä, mutta silityksen jälkeen päällä olevaa muovia oli hiukan hankala saada pois. Se saaattoi toki johtua siitäkin, että ensin silitysrauta oli liian kuumalla.

Kaava: Ottobre Kisuliini
Trikoo: Michas Stoffecke, silityskalvo PikkuPiltti

Valkoisia paitoja saa kaupastakin, mutta kun kaapista löytyi valkoista jerseytä, piti sellainen itse tekaista. Tämä glitterinen silityskalvo on ostettu Käsityömessuilta. Kukka tarttui hyvin paitaan ja silityskalvokin lähti helposti pois.

Kaava: Ottobre Mint ilman nepparikiinnitystä ja kaula.aukkoa hiukan avarrettu
Trikoo: Triteks, Silityskalvo Hot Fix

Kaikenkaikkiaan tykästyin noihin silityskalvoihin. Niillä saa helposti kivoja koristeluja vaatteisiin, jos on esimerkiksi liian laiska aplikoimaan. Tuota kimaltavaa kalvoa voisi testata myös johonkin omaan vaatteeseenkin. Tosin saatan kyllä olla liian vanha käyttämään kimalteita...


1 kommentti: